Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2)

12. 04. 2018

Zakona o varstvu osebnih podatkov na aprilski izredni seji DZ ne bo


Kolegij predsednika DZ je razširil dnevni red izredne seje, ki bo prihodnji teden, a nanjo ni uvrstil predloga zakona o varstvu osebnih podatkov, saj člani kolegija niso izglasovali predloga, da se zakon obravnava po nujnem postopku. To pomeni, da zakon v tem mandatu ne more biti sprejet.

Vlada je sicer obravnavo po nujnem postopku predlagala, ker naj bi bila uveljavitev zakona nujna zaradi evropske uredbe o varstvu podatkov, ki bo začela veljati konec maja. A so takšnen predlog podprli le v poslanski skupini SMC, v ostalih poslanskih skupinah pa so opozarjali, da nujni postopek za tako zahteven in občutljiv zakon ni primeren.

Kolegij je sicer danes na izredno sejo, ki bo potekala skoraj ves prihodnji teden in na katero je že uvrščenih 22 zakonskih predlogov, uvrstil še dve zakonski besedili.

V DZ se obeta vsaj še ena izredna seja, saj sta poslanski skupini SMC in Levice vložili zahtevo za sklic seje, na kateri bi obravnavali devet zakonskih predlogov, ki so jih v DZ vložili poslanci in so v zadnji fazi obravnave. Kdaj bo omenjena seja, še ni znano.


Vir: Finance

Nazaj