Inovativni pristopi pri pridobivanju novih kadrov

02. 03. 2018

On- boarding kandidatov


Trg dela se v zadnjih letih bistveno spreminja. Številni, sicer, pozitivni trendi in dejavniki vplivajo na to, da se podjetja vedno bolj srečujejo s pomanjkanjem kadra. Deficit kadra obstaja praktično v vsaki dejavnosti in pri praktično vseh profilih. Zato morate najti ustrezen odgovor na to, kako si povečati bazen potencialnih kandidatov za zaposlitev in kako kandidate tudi obdržati v podjetju.


Spreminjajo se načini in pristopi v pridobivanju kandidatov. Dnevi zbiranja nenavadnih prošenj in izvajanja klasičnih intervjujev so mimo. Če želite privabiti in obdržati ključne kadre morate biti pri tem vedno znova inovativni, in nenehno preizkušati nove tehnike. Vedno več je interakcije s kandidati, ki poteka predvsem po digitalni poti. Družabni mediji so izjemno popularni, prav tako se podjetja poslužujejo sistema priporočil. 


Po drugi strani se (dobri) kandidati vedno bolj zavedajo svoje »cene« in »moči« na trgu dela. Zato je izjemnega pomena, da (dobre) kandidate tudi obdržimo v podjetju. Ena izmed zelo učinkovitih metod je t.i. »organizacijski on-boarding«. Pri tem gre za vrsto ukrepov s katerimi podjetja pospešijo asimilacijo novo zaposlenega, hkrati pa poskrbijo za ustrezen prenos kulture in vrednot podjetja. S tem bistveno krepijo moč podjetja in tudi ugled na trgu dela.


Za vas smo pripravili praktično delavnico, kjer se boste seznanili s celo(s)tnim pristopom na področju pridobivanja kandidatov in pridobili znanja pri pripravi različnih scenarijev in strategij obdržanja kandidatov: 


Inovativni pristopi pri pridobivanju novih kadrov in »on-boarding« kandidatov

Praktično delavnico vodi izkušen strokovnjak: mag. Klemen Žibret

Delavnica bo potekala: 29. 3. 2018, v PH Unija, Brezovica pri Ljubljani, od 9.00 do 14.00 ure.


Več o tem TUKAJ.


Nazaj